Shell Moerdijk legt fabriek stil voor groot onderhoud

shell

De MEOD-fabriek van Shell ligt stil voor onderhoud. Het bedrijf kampt met een tekort aan technisch personeel

‘Torens, vaten en leidingen die door een indrukwekkende partij steigers zijn ingepakt. Vijf grote kranen erbij. Wie over het industrieterrein Moerdijk rijdt, kan het niet ontgaan: Shell is met een grote onderhoudsklus bezig.’

,,80.000 kuub steigerwerk. 110.000 directe uren werk. Op het piekmoment zeshonderd extra werknemers.” Bart Wouters, verantwoordelijk voor de onderhoudsstop van de Moerdijk Etheen Oxide en Derivaten (MEOD) fabriek, lepelt duizelingwekkende cijfers op.

Een van vier fabrieken

De installatie is een van de vier fabrieken van Shell Moerdijk, al rept het chemiebedrijf zelf liever van ‘productie-eenheden’. De MEOD-fabriek maakt etheenoxide en derivaten. De MSPO-fabriek levert propeenoxide en styreenmonomeer. Het zijn chemische stoffen en verbindingen die de meeste mensen waarschijnlijk weinig tot niks zeggen. Maar het gaat om halffabrikaten voor allerhande kunststoffen. Of om het nog concreter te maken: producten van Shell Moerdijk zijn terug te vinden in bijvoorbeeld schuimrubber, schoenzolen, fleecetruien, autobanden en dashboards.

Naast deze twee fabrieken zijn op het terrein van Shell Moerdijk een grote naftakraker (MLO) en een verlaadafdeling te vinden.

Op de locatie Moerdijk werken achthonderd mensen en gemiddeld tussen de twee- en driehonderd medewerkers van aannemers. Het is volcontinue in bedrijf en dat betekent dat ook voortdurend onderhoud nodig is. Maar op gezette tijden moet er wat extra’s gebeuren. In het geval van MEOD is dat om de paar jaar.

Onderhoudsbeurt

Het gaat bij zo’n grote onderhoudsbeurt bijvoorbeeld om het vervangen van de katalysator of het vernieuwen van grote onderdelen. Omdat de fabriek dan toch moet worden stilgelegd, is het slim om dan ook andere onderhoudsklussen te doen, al gebeurt niet steeds hetzelfde. ,,Het is net als met de onderhoudsbeurt van je auto”, vergelijkt Wouters. ,,Je ververst elke keer de olie, maar als het goed is niet steeds je versnellingsbak.”

Het onderhoud is een enorme logistieke operatie. De fabriek ligt stil tussen begin mei en half juni. Maar de eerste steigerbouwers bijvoorbeeld reden al in februari de plant op. En de echte voorbereiding begint nog veel eerder: 2015, amper een jaar na de vorige onderhoudsbeurt. ,,Wat moet er gebeuren, op welk moment en door wie. Dat is de crux en daar komt heel veel bij kijken”, zegt Wouters, die ook in 2014 verantwoordelijk was voor de klus. ,,Je moet op tijd weten wat voor materiaal je nodig hebt, want daar zit een behoorlijke levertijd op. Daarnaast wil je ook vroeg de zekerheid hebben dat je over de juiste mensen kunt beschikken. Daar moet je niet op het laatste moment aan beginnen.”

Tekort aan technische mensen

Zeker niet omdat het tekort aan technische mensen groot is. Vorige week was in het nieuws dat het Noord-Brabant economisch voor de wind gaat, maar dat bedrijven schreeuwen om technische mensen. ,,Ook wij merken dat er een tekort is op alle disciplines. Daarom duurt het werk soms langer dan je zou willen. Kwaliteit gaat voor alles en daar heb je de juiste mensen voor nodig”, zegt Wouters, die voor het karwei te maken heeft met tal van bedrijven en een internationaal gezelschap aan technici. Twee grote tenten naast de MEOD-fabriek bieden de honderden extra arbeiders een plekje om te eten en om te kleden.

Zelf is Wouters naar eigen zeggen ook ‘een echte techneut’. Daarom zit hij er deze dagen uitstekend op zijn plaats. ,,Zo’n fabriek bijna helemaal uit elkaar halen en weer in elkaar zetten… man, dat is gewoon kicken!”

Bron: BN De Stem

Advertisment ad adsense adlogger