Tata Steel IJmuiden blijft productielocatie met R&D-afdeling

Tata Steel Nederland BV vervangt DCS door PLC

Tata Steel in IJmuiden blijft bestaan als volwaardige productielocatie voor staal. Ook komt het hoofdkantoor van de R&D-afdeling van de nieuwe joint-venture die ontstaat door de fusie met het Duitse ThyssenKrupp in IJmuiden.

Fusie Tata Steel en ThyssenKrupp kan beginnen

Aanloop fusie met ThyssenKrupp

Dat heeft de directie van Tata Steel Nederland bekend gemaakt in een intern memo aan alle 9.000 werknemers. De directie heeft hierover maandenlange onderhandelingen gevoerd met moederbedrijf Tata Steel Limited in India. De overeenkomst betekent verder dat ook in de toekomst geïnvesteerd zal worden in IJmuiden. Dat was tot dusver onzeker in aanloop naar de fusie met ThyssenKrupp.

Continuïteit

Ook is afgesproken dat de huidige governance structuur van Tata Steel Nederland wordt gecontinueerd. Dat betekent een eigen directie en een onafhankelijke Raad van Commissarissen, die voor 50% uit interne en voor 50% uit externe leden bestaat. De zogeheten policy of surplus cash blijft ook bestaan. Dit garandeert dat Tata Steel Nederland 80% tot 120% van de afschrijvingen kan investeren, waarbij een gemiddelde van 100% wordt nagestreefd in een periode van tussen de vijf en zeven jaar. Dat betekent dat de continuïteit van de investeringen van Tata Steel Nederland is gewaarborgd.

Joint-venture kan beginnen

Tot slot houdt Tata Steel Nederland een schone balans en wordt niet gevraagd garant te staan voor schulden in de voorgenomen joint venture. “De financiële ring fence blijft daarmee behouden”, aldus de directie van Tata Steel Nederland. “De overeenkomst tussen Tata Steel Limited en de directie van Tata Steel Nederland betekent dat deze belangrijke issues naar tevredenheid van de partijen zijn geadresseerd. Dit resultaat betekent dat het consultatieproces met de COR over de voorgestelde joint-venture nu kan beginnen. Het overleg met de vakverenigingen is al van start gegaan.”

Advertisment ad adsense adlogger