5 stappen voor een slimme, sterkere en duurzame economie

smart industry

Oproep nieuwe kabinet meer te investeren in Smart Industry

De voorzitters van VNO-NCW, FME en de Koninklijke Metaalunie doen een oproep aan het nieuwe kabinet om meer te investeren in Smart Industry en bieden een pamflet aan met vijf noodzakelijke stappen om te komen tot een duurzame economie.

Smart Industry kán versnellen!

De drie voorzitters van de ondernemersorganisaties hebben een duidelijke boodschap hoe Smart Industry in Nederland moet versnellen en pleiten voor vijf stappen voor een slimme, sterkere en duurzame economie.

  1. Het volgende kabinet moet volop inzetten op Smart Industry.
  2. Regel structurele financiering voor onderzoek en Fieldlabs.
  3. Ondersteun bedrijven bij hun volgende stap: een actieve ondersteuning door onder meer een stevig assessment moet bedrijven helpen sneller in te spelen op de mogelijkheden die ze hebben.
  4. Leven Lang Leren: zonder goed opgeleid personeel geen Smart Industry. Onderwijs moet innoveren en flexibiliseren en tegelijkertijd moet de leercultuur in ondernemingen verbeteren.
  5. ICT kernvoorwaarden: wij moeten de ambitie hebben dat Nederland hét expertisecentrum wordt op het gebied van datasharing in de industrie.

Het bedrijfsleven werkt graag met het volgende kabinet samen aan een stevig publiek-privaat programma Smart Industry. Deze boodschap werd door de voorzitters Hans de Boer, Ineke Dezentjé Hamming, Fried Kaanen en de 750 aanwezigen bij het Smart Industry Jaarevent op 16 februari met een social-media bombardement aan de fractievoorzitters van de politieke partijen gestuurd.

Advertisment ad adsense adlogger