Waterstofwindmolen zorgt straks voor duurzaam transport

Nuon en TU Delft onderzoeken opslag windenergie in ammoniak

Een waterstofwindmolen? Het kan. En het eerste exemplaar ter wereld komt begin 2019 in de kop van Noord-Holland te staan, in een turbinetestveld van ECN. De waterstof die ermee wordt opgewekt is bedoeld voor elektrische vrachtwagens met een brandstofcel.

Het project Duwaal is een samenwerking van windturbinebouwer Lagerwey, waterstofleverancier Hygro en onderzoeksinstituut ECN. Het doel van het project is om een keten van duurzame waterstofproductie en de distributie ervan te realiseren.

In speciale tankstations moet het straks mogelijk zijn waterstof op 350 bar (vrachtwagens) en/of 700 bar (auto’s) te tanken. De waterstof van project Duwaal wordt via een ondergrondse leiding vervoerd naar het NXT tankstation in Alkmaar.

Waterstofwindmolen van 4,8 MW

De nieuwe windmolen – de eerste waterstofturbine ter wereld – heeft straks een vermogen van 4,8 MW. De ashoogte wordt zo’n 120 m. Het is de bedoeling dat de turbine begin 2019 in een testveld van ECN komt te staan, in de Noord-Hollandse Wieringermeerpolder.

Het bijzondere van de waterstofwindmolen is dat de elektrolyse, nodig om waterstof op te wekken, straks plaatsvindt in de turbine zelf. Melanie Poort, woordvoerster namens Lagerwey, meldde hier in de Barneveldse Courant het volgende over: ‘Wij bouwen de molen en Hygro zorgt voor de geïntegreerde elektrolysetechniek.’ Via een proces van elektrolyse wordt water met de gewonnen elektriciteit in de molen omgezet in waterstof en zuurstof.

Poort vervolgt: ‘Op het vlak van duurzaamheid gebeurt er al heel veel, maar het zijn vaak losse elementen. Wij komen nu met een proef voor 1 totaalplan. Werkt het, dan kunnen vrachtwagens straks rondrijden zonder dat ze daarvoor fossiele brandstoffen nodig hebben. En dat scheelt aanzienlijk in de uitstoot van fijnstof, CO2 en NOx.’

Waterstofgasnetwerkaansluiting

Idealiter krijgen windturbines in de toekomst een waterstofgasnetwerkaansluiting. Projectleider Jan Willem Langelaar: ‘De wetgeving is hier nu nog niet klaar voor. Maar transport van waterstof via een buisleiding is echter goedkoper dan transport van elektriciteit door een kabel. Als waterstof goedkoper wordt, wordt het hopelijk ook populairder.’

Een ander groot voordeel is dat waterstof, in tegenstelling tot elektriciteit, relatief makkelijk is op te slaan. Dit is vooral handig wanneer waterstof wordt opgewerkt met elektriciteit uit wind- en zonne-energie. Als het hard waait of de zon fel schijnt, kan de waterstof worden opgeslagen, die weer kan worden gebruikt als er weinig aanbod is.

Bron: DeTechniekAchterNederland.nl

Advertisment ad adsense adlogger