TE Connectivity toont model van rLoop pod voor snel Hyperloop-transportsysteem

TE Connectivity (TE) presenteert op InnoTrans 2018 in Berlijn een model van de rLoop pod – ontworpen voor het futuristische Hyperloop-hogesnelheids-transportsysteem.

De rLoop-pod is ontworpen en gebouwd door 140 technici uit 14 landen en heeft een plek gekregen in de faciliteit van TE in Silicon Valley. TE voorzag het rLoop-team van sensoren en connectiviteitsoplossingen om het zeer innovatieve technologieconcept aan te drijven, evenals toegang tot 20 TE-engineeringadviseurs.

Met het Hyperloop-concept kunnen pods met innovatieve aandrijfsystemen in slechts enkele minuten van de ene naar de andere stad reizen. Het ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk organiseerde de eerste van een reeks wedstrijden om ideeën van over de hele wereld voor pods aan te trekken.

Het rLoop-team dat door TE wordt ondersteund, wordt erkend voor zijn revolutionaire technologie en kreeg hiervoor de prestigieuze SpaceX Innovation Award. De juryleden waren vooral onder de indruk van het batterijsysteem van de pod, dat helemaal opnieuw is gemaakt. rLoop blijft werken aan zijn pod, met continue ondersteuning van TE.

Advertisment ad adsense adlogger