Persconferentie = mooi moment om bij te praten

In één keer op de hoogte bij Turck

De strategie van Turck is gericht op groei realiseren met nieuwe producten. Christian Wolf, CEO van Turck: “Het maakt nogal verschil of je gaat automatiseren op een installed base, of dat je een geautomatiseerd systeem vanaf de basis af inricht. Het is gemakkelijker om vanaf nul te beginnen dan aan te passen.”

In veel opkomende markten is Turck als een van de eerste partijen echt aanwezig en actief. En gaat het bedrijf samenwerkingen aan die het lokale netwerk optimaal benutten, zoals met het bedrijf Banner. In 2017 zetten de beide bedrijven een gezamenlijke Aziatische joint venture op. “We zien dat ook veel bedrijven in landen in Azië op zoek zijn naar een hogere efficiëntie en de automatiseringsgraad flink opschroeven. We hebben onze strategie daarop afgestemd. Je kunt zo ongeveer stellen dat een percentage groei van het bruto nationaal product daar een dubbel percentage groei voor automatiseringsinvesteringen betekent.”

Wereldwijd groeide Turck met dubbele cijfers en het team van Frans Brouwer in Nederland kreeg – niet alleen vanwege de aanwezigheid van het Nederlandse journaille – een eervolle vermelding, de groei beliep hier meer dan 20%. “Frans Brouwer heeft een superteam, men realiseerde in Nederland goede groei met een mooi aantal nieuwe klanten.”

In nummer 8 van Automatie | PMA lees je met welke producten Turck die groei verder wil uitbouwen en hoe de visie op de wereldhandel is.

Advertisment ad adsense adlogger