Wie wint de Prins Friso Ingenieursprijs 2018?

Prins Friso Ingenieursprijs

Nomineren voor de prestigieuze Prins Friso Ingenieursprijs is mogelijk via deze link. De Prins Friso Ingenieursprijs wordt sinds 2015 door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) uitgereikt aan de Ingenieur van het Jaar.

Jaarlijks onderscheidt KIVI een excellente ingenieur die naast uitstekende technische vaardigheden ook uitblinkt op een duidelijke visie, ondernemersgeest en innoverend vermogen. Ken je een bijzondere ingenieur die de prestigieuze Prins Friso Ingenieursprijs verdient? Nomineer hem of haar dan voor de verkiezing Ingenieur van het Jaar 2018. Nomineren is mogelijk t/m 31 december 2017. Jezelf nomineren is niet mogelijk.

Dag van de Ingenieur

De uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs aan de Ingenieur van het Jaar vindt plaats op de Dag van de Ingenieur. Dit is een initiatief van KIVI. Elk jaar wordt een locatie gezocht welke technologie en innovatie uitstraalt. De komende editie vindt plaats op woensdag 21 maart 2018 op de Rijksuniversiteit Groningen.

Prins Friso Ingenieursprijs

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is verheugd en trots dat de naam van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso is verbonden aan de verkiezing van de Ingenieur van het Jaar, een jaarlijkse prijs die door het instituut toegekend wordt.

Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en een zeer gewaardeerd lid van KIVI. Hij bewoog zich nadrukkelijk op het snijvlak van ingenieurswetenschappen en maatschappij. Zijn inspirerende nalatenschap aan de ingenieurswereld maakt het bijzonder passend om de Ingenieur van het Jaar vanaf 2015 te eren met de jaarlijks terugkerende Prins Friso Ingenieursprijs. De instelling van de Prins Friso Ingenieursprijs bouwt voort op de banden die KIVI sinds haar oprichting heeft met de Koninklijke Familie.

Prins Friso heeft zijn kennis en vaardigheden altijd vakoverstijgend en in brede context ingezet. Hij wees daarbij steeds op het belang van innovatie en het interesseren van jongeren voor techniek. Het verbinden van de naam van Prins Friso aan de ingenieursprijs geeft deze een bijzonder elan en is van grote waarde om het maatschappelijk belang van ingenieurs te onderstrepen. KIVI is ervan overtuigd dat dit jongeren zal inspireren om te kiezen voor een technische studie en de verworven kennis in te zetten voor de samenleving.

Advertisment ad adsense adlogger