Shell Pernis weer operationeel

Plant Pernis Shell

De herstelwerkzaamheden aan de elektriciteitsvoorziening op Shell Pernis zijn voor het grootste deel afgerond en vrijwel alle fabrieken zijn weer in gebruik genomen. De productie lag stil na een stroomstoring die werd veroorzaakt door kortsluiting met daaropvolgend lokale brand in een hoogspanningsstation.

Shell Pernis voert de productie nu geleidelijk weer op

Door de storing viel de stroom uit en moesten alle fabrieken op het terrein worden stilgelegd. Een dag na de brand ontsnapte er een geringe hoeveelheid van het giftige gas fluorwaterstof.

Onderzoek, vragen en zorgen

Het onderzoek naar de achterliggende oorzaken van de kortsluiting is nog in volle gang, ondermeer door DCMR (Milieudienst Rijnmond). Op haar website laat Shell weten ‘alle maatregelen te nemen die nodig zijn om herhaling te voorkomen’. ‘Het stilleggen van Shell Pernis heeft tot vragen en zorgen geleid, vooral bij onze naaste buren. Daarvoor hebben wij onze excuses aangeboden. Wij zijn erkentelijk voor het begrip van onze buren voor de eventuele hinder die zij hebben ondervonden bij het weer in gebruik nemen van de fabrieken.’, zo bericht men ondermeer.

Advertisment ad adsense adlogger