Engie krijgt overnamebod voor gas- en olie

Olie Gas Engie

Neptune Energie doet bod op Engie

De Britse investeringsmaatschappij Neptune Energy heeft een bod van 4,7 miljard euro gedaan op de een bedrijfsonderdeel van het Franse energiebedrijf Engie. 

Het gaat om een belang van 70 procent in bedrijfsonderdeel Exploration & Production International. Het miljardenbod is gericht op de bedrijfstak waar de gas- en olieactiviteiten van het bedrijf onder vallen. Hiertoe behoren ook de Noordzeevelden.

Ontmanteling

Engie stelt dat de bedrijven nu exclusieve onderhandelingen aan zullen gaan. 1,1 miljard van het overnamebedrag is bestemd voor de ontmantelingskosten van de olie- en gasplatforms. Het bedrijf stelde eerder al dat het wilde stoppen met steenkool. Met deze deal zegt het bedrijf een belangrijke stap te zetten richting een minder koolstofintensieve toekomst.

Neptune

Neptune Energy is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd investeringsbedrijf, dat zich richt op de energiemarkt. Neptune is in 2015 begonnen door investeringsmaatschappijen Carlyle Group en CVC.

Engie

Engie S.A., voorheen GDF SUEZ S.A., is een Frans multinationaal energiebedrijf dat opereert in de productie, onderhoud en distributie van elektriciteit, aardgas en duurzame energie. Het is het grootste nutsbedrijf ter wereld na overname van het Britse International Power. Initieel is de firma ontstaan door de fusie van Gaz de France en SUEZ op 22 juli 2008.

Bron: NU.nl

Advertisment ad adsense adlogger