Back to the basics of Pressure

pressure handbook

Een druktransmitter detecteert relatieve of absolute druk in vloeistoffen en gassen. Hierbij wordt de druk gemeten door gebruik te maken van een meetmembraan. De sensor bevindt zich in het meetmembraan en zet de fysieke hoeveelheid druk vervolgens om in een elektrisch signaal.

Betrouwbare (druk) metingen zijn cruciaal voor elk besturingssysteem, nieuw of oud. Toch wordt de kwaliteit van meetloops dikwijls over het hoofd gezien. Men concentreert zich vaak op andere zaken bij het verbeteren van processen. Vreemd, want hoe goed uw DCS, PLC, SCADA, of cloud-based data collectie ook is, zonder nauwkeurige en betrouwbare procesgegevens zal uw proces nooit optimaal renderen!

Het nauwkeurig meten van druk (pressure) leidt tot krachtige procesgegevens. Uiteindelijk is het doel van iedere druk transmitter dan ook om nauwkeurige, betrouwbare drukmetingen te verrichten en de resultaten op een efficiënte manier inzichtelijk te maken voor de gebruiker.

Voor nauwkeurige en betrouwbare druk-metingen is, naast een goed instrument, ook enige basiskennis van de principes van druk nodig. Tijdens de Instrumentatie en Analyse dagen in Rotterdam (20-21 juni) staat Yokogawa bezoekers graag te woord over druk en ander type metingen.

In één van de lezingen gaan we in op ‘de basics of measuring pressure’. Via deze link kunt u zich hiervoor gratis aanmelden. Voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn, is een gratis te downloaden eBook samengesteld. Hier gaan we in op allerlei elementaire basisprincipes van het meten van de druk. Download het nu en/of kom langs bij Yokogawa tijdens de Instrumentatie en Analyse dagen!

Team Yokogawa

Pressure handbook: Back to the basics of Pressure

Advertisment ad adsense adlogger