ABB wil industrie-onderdeel van General Electric kopen

samenwerking overeenkomst handen schudden

Het Zweeds-Zwitserse industriële conglomeraat ABB zou dicht bij de overname van het onderdeel Industrial Solutions van General Electric zijn. Persbureau Bloomberg meldt op basis van bronnen dat de aanstaande deal een waarde van $2,5 mrd tot $3 mrd heeft.

Industrial Solutions levert elektrische toepassingen voor de industrie, zoals stroomonderbrekers. Met de transformatie die GE naar software maakt, zette het conglomeraat de divisie in december al in de etalage. In Nederland heeft het twee locaties, in Haaksbergen en Hoevelaken. Ook in België is de divisie actief. Wereldwijd heeft Industrial Solutions 13.000 werknemers, maar hoeveel daarvan in de Benelux zitten is onbekend.

Op het nieuws zakte de koers van ABB in Stockholm licht, terwijl GE in New York bij de opening van de beurs een sprongetje maakte.

Asea Brown Boveri, kortweg ABB, is actief in meer dan honderd landen, waaronder Nederland. Het bedrijf levert industriële producten, vooral in de energiesector, en heeft zo’n 132.000 werknemers in dienst. In het tweede kwartaal van dit jaar behaalde het een gecorrigeerde bedrijfsresultaat van $1,04 mrd op een omzet van $8,45 mrd.

Bron: Financieel Dagblad

Advertisment ad adsense adlogger