Verschildruksensor maakt het verschil

de-icing

Geautomatiseerde metingen: nauwkeurig, tijdig en veilig

Op een vliegtuig ga je niet even met een ijskrabber in de weer als het gesneeuwd heeft. Daar komt iets meer bij kijken. En tijdig alle vliegtuigen kunnen ‘behandelen’ is van groot belang. We hebben het over een proces dat bekend staat als de-icen.

Dat de-icen gebeurt met glycol. Dat wordt op Schiphol op een centrale locatie vanuit grote tanks - met een inhoud van elk 53.500 liter - met behulp van vulstations overgepompt in een zogenaamde Safeaero. Een soort sproeivoertuig, speciaal ontwikkeld voor deze taak. Vier Safeaero’s per vliegtuig spuiten de vloeistof heel nauwgezet over alle kritische delen van het vliegtuig.

Het was al langere tijd een wens om de niveaumeting in de grote tanks te automatiseren. Maar dat klonk simpeler dan het was. Omdat de vloeistof met behulp van een tankoverdruk naar de Safeaero’s wordt getransporteerd, bleek dit een lastig klusje. Tot ze met de juiste partij in contact kwamen.

Martijn Smit van Keller Nederland leverde een oplossing voor een verschildrukmeting met geautomatiseerde melding en remote monitoring. Daarbij was de enige aanpassing die aan de tanks nodig was, het aanbrengen van een pijpje aan de buitenzijde van de tank.

Wat hij gebruikte en hoe de communicatie verloopt, dat lees je in nummer 7 van Automatie | PMA. Ontvangen? Klik hier voor een vrijblijvend en gratis proefexemplaar.