Vakbeurs Maintenance NEXT verplaatst naar januari 2022

Maintenance Next 2022

Door de aanhoudende onzekerheid heeft de organisatie van Maintenance NEXT besloten de vakbeurs te verplaatsen van 14 t/m 16 juni 2021 naar 25 t/m 27 januari 2022. Het internationale congres EuroMaintenance wordt verdaagd vanwege de verwachte beperkte reisbereidheid van de internationale doelgroep. 

Met de huidige regelgeving is er nog te weinig perspectief om alle organisatieknopen door te hakken. "In het nieuwe jaar zal er veel veranderd zijn. De vaccinatie campagne zal bijvoorbeeld afgerond zijn waardoor beurzen en evenementen tegen die tijd weer soepel verlopen. Met het oog op alle waardevolle ontmoetingen en het maken van nieuwe contacten is het voor iedereen van belang dat de beurs in volle glorie op locatie kan plaatsvinden”, zegt Pieter Bas Dujardin, Manager Exhibitions bij Rotterdam Ahoy.

"Uiteraard is de beslissing in overleg met sponsors, exposanten en andere  stakeholders genomen. Het is mooi om te zien dat we allemaal hetzelfde doel hebben en een succesvolle volwaardige editie willen neerzetten. De industrie kijkt er ontzettend naar uit elkaar weer face-to-face te ontmoeten, en als één van de eerste industriële beurzen in het nieuwe jaar gaan wij dit ontmoetingsmoment faciliteren. We verwachten daarom dat de vakbeurs drukbezocht zal worden.”

Congres EuroMaintenance

Ook Ellen den Broeder, Verenigingsmanager van de NVDO, beaamt dat haar stakeholders de verplaatsing en daarmee verdaging van EuroMaintenance steunen. Ze zou dit jaar het EuroMaintenance congres organiseren, maar door het internationale karakter verplaatst dat niet mee naar januari. Den Broeder: "Het sterke inhoudelijke en onafhankelijke programma van EuroMaintenance is al jaren toonaangevend voor Europese asset managers, engineers en maintenance professionals én daarbuiten. Op de korte termijn is het niet realistisch voor hen om naar Rotterdam te reizen, omdat dit nog wordt afgeraden door de autoriteiten. Het is jammer, want de markt is enthousiast over de combinatie van de vakbeurs Maintenance NEXT en het congres."

Relaties staan te popelen

Met goede moed wordt uitgekeken naar Maintenance Next in januari 2022, waarbij de beursvloer al volop vorm krijgt. "We merken in gesprekken met onze relaties dat de industrie staat te popelen om elkaar weer live te ontmoeten”, aldus Dujardin.

Meer informatie op www.maintenancenext.nl