Te weinig elektromonteurs? Eigen bedrijfsschool biedt uitkomst

Van Doren Engineers

Technisch geschoolde vaklieden zijn dringend nodig in de industriële automatiseringsbranche, maar lastig te vinden. Van Doren Engineers is daarom vorig jaar september begonnen met een eigen bedrijfsschool en leidt sindsdien in samenwerking met het Eindhovense Summa College jonge techneuten op tot zelfstandige monteurs op BBL4-niveau.

De studenten van de bedrijfsschool, onderdeel van de Van Doren Academy, zijn in dienst bij Van Doren Engineers en volgen één dag per week het onderwijsprogramma behorend bij de (versnelde) mbo-opleiding tot eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen. Bo Boeijen, verantwoordelijk voor het wervings- en selectieproces bij Van Doren Engineers: “Onze bedrijfsschool draait nu een jaar. Wij zijn ermee begonnen nadat we tot de conclusie waren gekomen dat we zelf iets moesten doen aan het tekort aan vaklieden in onze sector.

Voor die tijd liepen al veel deelnemers aan de Beroepsbegeleidende Leerweg bij ons rond, eveneens een combinatie van werken bij een erkend leerbedrijf en leren. De leerlingen waren echter verspreid over diverse scholen op verschillende dagen. Dat was niet alleen onhandig, ze kregen ook nog eens andere type opdrachten.” Met een eigen bedrijfsschool heeft het bedrijf - gespecialiseerd in elektrotechniek, industriële automatisering en productie-ICT - een stem in de wijze waarop het lesprogramma wordt ingestoken.

Lees het hele artikel in Automatie | PMA #6 dat onlangs is verschenen.