Online Breakoutcafé

keukentafel

De ontwikkelingen staan ook nu niet stil. En ook de behoefte aan kennis en samenwerking is niet verdwenen. Allerminst. Tegelijkertijd zijn de gebruikelijke manieren voor kennisoverdracht en netwerken compleet stilgevallen. We pakken de handschoen op.

Digitale communicatiemiddelen worden in een hoger tempo dan ooit verfijnd en naar een hoger plan getild. En dat met een dusdanig resultaat dat ineens video-overleg met alle collega’s mogelijk is. En er ook webinars, breakout­café’s, netwerkcafé’s en zelf online beurzen op de agenda staan.

Het eerste onderwerp dat we vanuit Automatie | PMA oppakken, doen we in samenwerking met het kennis- en innovatieplatform iTanks. Actueler kunnen we het bijna niet maken, want dankzij de intelligente lockdown is thuiswerken in een bizarre en abrupte stroomversnelling geraakt. Activiteiten die normaal ‘alleen op de site kunnen’, worden nu vanaf de keukentafel uitgevoerd of begeleid. De convergentie van informatietechnologie en operationele technologie (IT x OT) speelt daarbij een grote rol. Hoever liggen die werelden uiteen? Is de strakke beveiliging die de meeste bedrijven hebben voor mail, gezamenlijke opslag en video-bellen net zo goed geregeld bij PLC-DCS en CMMS systemen? En hoe ga je om met derde partijen die waarde kunnen toevoegen aan je specifieke dataset?

Op 16 juni om 15.00 uur houden we een breakoutcafé over procesauto­matisering IT x OT. Hierin deelt Ruud Timmermans van VTTI zijn visie en ervaring over dit onderwerp in de keynote. Daarna zijn er twee rondes met ieder vier tot vijf breakoutsessies die worden verzorgd door leveranciers van diverse technologieën die een belangrijke rol kunnen spelen bij deze vraagstukken. Inmiddels hebben Widgetbrain, Bellt, Emerson, Yokogawa en onze eigen Rob Hulsebos een bijdrage toegezegd.

Zowel de keynote als de sessies zullen maximaal twintig ­minuten duren, zodat in een uur tijd ­iedereen veel zinnige informatie tot zich kan nemen. En omdat de interactiviteit gediend is met een maximale groepsgrootte, staan er nog wat reservesprekers paraat om het aantal sessies uit te kunnen breiden. Mark Oosterveer is programmama­nager bij iTanks en ontwikkelde een breakoutprogramma dat hij inmiddels al met verschillende onderwerpen heeft gehouden. “We gunnen iedere spreker en iedere bezoeker een goede sessie. Dus geïnteresseerd publiek door sessies aan te bieden die goed passen bij de doelgroep, waarmee de sprekers voor het juiste publiek praten. En voor dat publiek inhoudelijk goede sessies zodat ze hun tijd nuttig besteden. Want hoewel de deelname gratis is, is ieders tijd kostbaar. Een spreker die niet goed bij het programma past, zal naar verwachting minder bezoekers trekken en dat is natuurlijk eeuwig zonde.”

Aan het eind van dit breakoutcafé heb je nieuwe inzichten, gedeelde ervaringen én toegang tot de mensen die je verder kunnen brengen met je eigen IT x OT convergentie. Ook wij missen het persoonlijke contact, we missen de kennisuitwisseling, we missen de momenten waarop we interactief informatie tot ons kunnen nemen. En dat terwijl er ongelofelijk veel gebeurt. We zien je graag op 16 juni, voor meer informatie kijk je op https://bit.ly/2zD1H1G