Maintaining the Engineer

Maintaining the Engineer

Waar te beginnen?

Hoe dieper we in het onderwerp duiken, hoe meer facetten van de materie een rol gaan spelen. Hoe hou je die engineer in goede conditie? En dan op alle aspecten die van belang zijn voor zijn functioneren.

We moeten een schifting maken, dus we houden het vooral op het kennisniveau. Want eerlijk is eerlijk, voor goed functioneren is nog veel meer nodig dan alleen kennis. Je kunt maar zo vier zalen vol zetten met een enorme lading sessie gerelateerd aan het welzijn van de engineer. Werkomstandigheden, mentale fitheid, fysieke fitheid, alertheid, inzicht, waardering, teamverhoudingen, voldoening, en ga zo nog maar even door. Zelfs als we ons beperken tot het onderwerp “kennis” moeten we keuzes maken. Omdat we ons nu eenmaal hebben voorgenomen dat we deze eerste editie heel gericht en heel inhoudelijk neer willen zetten. En omdat een eerste keer toch het meest werk geeft.

Enthousiasme

Ho, stop! We klagen niet hoor! Verre van. Want hoe meer mensen we spreken, hoe meer enthousiasme ons ten deel valt. Maar inmiddels hebben we in grote lijnen wel een beeld van wat we 19 september op het programma hebben in de Galgenwaard in Utrecht.

Waar kun je nou beter beginnen dan bij het begin? Bij die technische dienst waar dit zo merkbaar is? We laten iemand aan het woord van een grote productielocatie in ons eigen land. Daar waar steeds meer mensen steeds meer moeten weten. En waar tegelijk de ervaring met pensioen gaat. Hoe borg je kennis, hoe zorg je dat minder mensen toch meer technologie kunnen behappen? Want het is nou eenmaal een gegeven dat er steeds meer technologie onze productie insluipt. En dus is het zaak dat er op de een of andere manier overzicht komt. Kunnen standaarden daar iets aan bijdragen? Of kunnen fabrikanten iets betekenen in het uit handen nemen door klantspecifieke techniek te leveren? Hoe zit het met kosten en baten?

Antwoorden graag!

Allemaal vragen, waarop we graag antwoord krijgen. Zo kan een systeemintegrator mogelijk een belangrijke rol spelen. Of een machineleverancier, doordat die op afstand mee kan kijken met de operator. De mogelijkheden zijn er. Sterker nog, het wordt al toegepast in de praktijk. Wat houdt ons tegen? We laten de mensen aan het woord die er al langer mee werken en horen hoe dat bevalt. We kijken ook naar de mogelijkheden die onderwijsinstellingen hebben. Want ook in de opleidingen moeten de technologische ontwikkelingen worden bijgebeend. Die uitdaging is ook een flinke.

Je ziet het: onderwerpen genoeg. Daarnaast zijn er tabletops voorzien waar verschillende invalshoeken voor deze materie getoond worden. Dus: werk jij op de technische dienst, stuur jij deze aan of valt die onder jouw verantwoordelijkheid? Kom dan naar Maintaining the Engineer en wij praten je graag bij. Ontmoet partijen die bezig zijn met oplossingen.

19 september, zet hem maar vast in je agenda. In de Galgenwaard zijn gelijktijdig twee andere evenementen, van de bladen Vision+Robotics en DatacenterWorks. Geef op mte.automatie-pma.com aan dat we je op de hoogte mogen houden van het programma, wij zien je graag!

Janet Kooren