FHI-Machinebouw event 2019

FHI

De zesde editie van het FHI-Machinebouw event 2019 vindt plaats op dinsdag 3 december 2019 bij 1931 Congrescentrum in Den Bosch. Het event biedt de bezoeker een sterk netwerk aan machinebouwers, OEM’ers en producerende bedrijven uit de Benelux. De sprekers en deelnemers aan dit event laten in een dag zien hoe de grote diversiteit aan technologie benut kan worden door machinebouwers en eindgebruikers. Het plenaire programma bevat bijdrages van onder meer Lely Industries, Kaak Groep en Lightyear.

Machines dienen tegenwoordig steeds kleiner, beter, mooier, goedkoper, sneller en dergelijke te worden. Daarom staat de vraag op het Machinebouw event centraal: hoe denken toeleveranciers mee, om goede oplossingen te maken, zodat machinebouwers argumenten in hun markt hebben.

Het parallelle programma bestaat uit maar liefst 32 presentaties van leveranciers, system integrators en dienstverlenende partijen die actief zijn in de machinebouw. big data, cybersecurity, machine learning, procesoptimalisatie, modulair bouwen, machine vision, predictive maintenance en bekabeling: het zijn slechts enkele van de vele actuele thema’s die uitgebreid aan bod komen.

Lightyear One

Maar er staan meer verrassende lezingen geprogrammeerd. Zo komt ook de elektrische automaker Lightyear terug. Wim van Stratum, VP Operations bij Lightyear, beschrijft in zijn presentatie het proces van idee en concept tot de productie van de eerste particuliere

zonneauto voor langere afstanden ter wereld. Van Stratum beschrijft de ontstaansgeschiedenis van de Light­year One. Hoe staat het ervoor met de ­ontwikkeling van de eerste echte elektrische familieauto op zonne-energie? Daarna komt de productie van de auto aan bod. Welke productielijnen heeft het bedrijf in gedachten? Met een ­beperkte ruimte en creatieve inzet van ‘manufacturing-4.0’-aspecten wordt er gewerkt in een uitdagende logistieke omgeving.

Digitalisering

Een andere lezing met een innovatief karakter komt van Serge Loosveld, ­director product development bij Lely Industries. Hij spreekt over digitalisering en innovatie als strategieën voor versnelling bij het familiebedrijf uit Maassluis. Tegenwoordig ontwikkelt, fabriceert, verkoopt en servicet Lely landbouwrobots, machines en voertuigen die autonoom belangrijk werk op de boerderijen uitvoeren, zoals koeien melken, koeien voederen en mest opruimen. En dat 24/7, wereldwijd, op meer dan 30.000 bedrijven.

Deze machines vergaren tijdens hun werk veel informatie, zowel over zichzelf als over de bedrijfsprocessen waarin ze werken. Lely is bezig om met deze data de machines slimmer te maken, up-time te verhogen en de boer te ­ondersteunen in beslissingen in zijn bedrijfsvoering. Daartoe is op meerdere terreinen de interne organisatie, core IT-technologie en de relatie met de supply base aangepast om sneller deze transformatie te doorlopen. Ook is Lely actief in het start-up ecosysteem en het bouwen van een start-up community rondom Lely om de innovatiekracht verder op te voeren.

Bekijk de website van het event voor een totaaloverzicht van het programma inclusief alle omschrijvingen. Wil je het Machinebouw event bezoeken?

Op fhi.nl/machinebouwevent kun je je aanmelden.