Fabrieksprocessen op Madurodamformaat

fishertechnik

Ken je het gezegde: kinderen doen wat je doet en niet wat je zegt? En inderdaad als ouder merk ik dat dat een waarheid als een koe is. Equivalent daaraan is de tip hoe je een training moet aanpakken: een plaatje doet meer dan het praatje. En eigenlijk nog beter: laat ze het ervaren.

Zo wordt ook meer en meer geredeneerd in het Nederlandse onderwijs. Althans, ik kom vaak voorbeelden tegen van studenten die in groepjes op een vrij oppervlak werken. Maar ook bij trainingen voor volwassenen die bijgespijkerd moeten worden, werkt achter het apparaat zitten het beste, hoor ik uit de opleidingsmarkt.

Daar plukt fischertechnik Nederland inmiddels de vruchten van. Het speelgoed 55 jaar geleden door Arthur Fischer bedacht, kreeg een jaar later door als kerstpresentje de wereld ingeslingerd te zijn een boost. En de filosofie ‘kwaliteit verkoopt zichzelf’ blijkt nog steeds te werken. Hoe precies lees je in Automatie | PMA nr. 7  Daarin vertelt een gebruiker hoe zij een kant-en-klare set van vier fabrieksprocessen: Sorteerlijn met kleurdetectie, Multi-verwerkingsstation met oven, geautomatiseerd magazijn en vacuümgrijper inzetten.