Automatiseren vanaf nul

Autopilot

Automatiseren vanaf nul. Sommige bedrijven zien meteen de voordelen, laten zich voorlichten en gaan aan de slag. Andere zijn voorzichtiger en behoudender, zien de noodzaak niet onmiddellijk en automatiseren niet of slechts op onderdelen. Toyota Material Handling helpt ondernemingen bij het implementeren van oplossingen op het gebied van onder meer AGV-automatisering, software- automatisering en andere logistieke vraagstukken. Voor begonnen kan worden met AGV-automatisering moet echter een aantal aandachtspunten - zoals ruimte en vloer - in orde zijn.

Paul van Veldhuizen, manager logistieke automatisering: “De omgevingsfactoren zijn enorm belangrijk bij geautomatiseerd intern transport. Allereerst moet de ruimte geschikt zijn voor geautomatiseerde voertuigen. Aan de hand van zeven stappen kijken we of dat zo is. Klanten moeten de automatiseringspunten die hen raken in orde brengen voordat wij überhaupt kunnen starten.”

Stap vijf is de mens. “Mensen zijn enorm belangrijk. Zij moeten de automatisering accepteren, erin meegaan en zich betrokken en gehoord voelen.” Als dat niet zo is kost het in de engineeringsfase enorm veel tijd om toch alle aspecten mee te nemen. Van manueel overgaan naar geautomatiseerd betekent bijvoorbeeld dat ze altijd op dezelfde manier een pallet moeten neerzetten en dat is nu net heel moeilijk voor mensen.”

Het volledige artikel vind je in Automatie | PMA #2. Wil je Automatie | PMA ook ontvangen, klik dan hier.