Artikelen

Wanneer systemen zelfstandig leren.....

Wanneer systemen zelfstandig leren.....

n samenwerking met onze Duitse collega Robotik and Production voerden we een Round Table gesprek met experts op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning. Hierbij ging het om mogelijke en bestaande toepassingen, voordelen, toegevoegde waarde en de noodzakelijke voorwaarden, inspanning en kosten. Thomas Lantermann, Senior Consultant...

STV Electronics verbetert I/O module voor Raspberry

STV Electronics verbetert I/O module voor Raspberry

The new I/O Module 16, which can be operated remotely from the system via RS-485, provides 4 digital inputs, 4 digital outputs, and 8 flexible interfaces, configurable either as digital input or digital output.

Lagers NSK aangepast aan eisen servomotoren

Lagers NSK aangepast aan eisen servomotoren

NSK lanceert een gamma diepgroefkogellagers dat speciaal aangepast is aan de specifieke eisen van servomotoren. Dankzij de ontwikkeling van een speciale smeringsoplossing en een zeer effectieve wrijvingsarme afdichting, overwinnen de oplossingen van NSK de beperkingen van conventionele lagers bij toepassing in servomotoren.

Seepex’ progressieve wormpomp

Seepex’ progressieve wormpomp

Geautomatiseerd voor de beste pompcapaciteit: In de intelligente toekomst van mediapomptoepassingen worden veel aspecten eenvoudiger. De marktleider heeft de toekomstige pompgeneratie nu al in zijn programma opgenomen: de progressieve wormpomp, waarvan de statorklemmen automatisch instelbaar zijn.

Smart ATEX-inspectie

Smart ATEX-inspectie

Elke inspectie - of keuring - wordt uitgevoerd om de conditie van objecten te beoordelen. We kennen allemaal de APK, de keuring om de veiligheid van voertuigen te beoordelen. Primair is het de bedoeling om het desbetreffende object goed- of af te keuren, meer niet. Is het niet goed dan moet het in orde worden gemaakt en is het wel goed … afijn.

Innovatieve frequentieomvormer van B&R

Innovatieve frequentieomvormer van B&R

De P86 ACOPOSinverter is een frequentieomvormer voor driefasige synchrone en inductiemotoren, met of zonder encoders

Hard Times voor olie industrie

Hard Times voor olie industrie

Voor u gelezen! In de Verenigde Staten wordt nauwelijks nog naar olie geboord. Door de lage prijzen en de onduidelijke vooruitzichten zijn veel oliebedrijven gestopt met exploratie en winning. Zo'n driekwart van de installaties staat nu stil.

IoT portfolio met slimme draadloze vibratiesensoren

IoT portfolio met slimme draadloze vibratiesensoren

Althen Sensors & Controls breidt haar portfolio Industriële IoT sensoren uit met een nieuwe reeks draadloze IoT vibratie- en temperatuursensoren. De sensoren zijn ontwikkeld door Treon en Althen neemt in West-Europa de distributie en (project)implementatie voor haar rekening.

5 nieuwe lessen over verspreiding van Corona

5 nieuwe lessen over verspreiding van Corona

Het beoordelen van risico's en het bepalen van de antwoorden op Covid-19 waren belangrijke thema's van de meest recente Webinar van het Water Action Platform dat op 9 juli plaatsvond. Hier zijn 5 belangrijke lessen van de interactieve evenement dat werd gehost door Isle voorzitter Piers Clark.

Nieuwe flensovergang van Viega

Nieuwe flensovergang van Viega

Naarden, juli 2020 - Viega heeft het programma bronzen Sanpress XL-flensovergangen uitgebreid met een 2½ inch-uitvoering. Met de nieuwe flensovergang wordt een demonteerbare oplossing geboden voor overgangen van draad- naar persverbinding.

Automatie | PMA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang tweewekelijks een e-mail.

Aanmelden
Automatie | PMA # 5

Automatie | PMA 2020 editie 5 homepage

In deze editie onder andere: ‘Techniek promoten’, ‘Verschuivende polen’ en ‘ATEX, alles duidelijk?’

Download de PDF

Bekijk de inhoud
GRATIS 2 NUMMERS OP PROEF

Bent u nog niet bekend met Automatie | PMA?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Meertalig webinar "Quality assurance in the casting industry"

24 september 2020 - 6 oktober 2020

Lees meer